Parteneriat SSF-RO

În colaborare cu Grupul de firme SSF-RO Timișoara și SSF Ingenieure AG Munchen. cercetăm, dezvoltăm şi implementăm concepte și soluţii tehnice inovatoare în domeniul construcțiilor de poduri, tuneluri şi infrastructuri pentru transport punând la dispoziția clienților o rețea interdisciplinară de soluții competente bazate pe modularitate cu o execuție simplă, facilă și rapidă.

Cu o experiență de mai bine de 40 de ani în clădiri înalte şi industriale de referinţă, SSF-RO este o societate de proiectare, expertizare şi consultanţă în domeniul ingineriei construcţiilor şi al proiectării de structuri inginereşti, ce a fost înfiinţată de către firma mamă SSF Ingenieure AG München în anul 2006 în Timişoara.

Din dorința de a găși soluții eficiente atât din punct de vedere financiar cât și tehnic în domeniul constructiilor de poduri, în urmă cu 3 ani de zile, echipele SSF Munchen, SSF Timișoara și RETTER Projectmanagement au prezentat sistemele de grinzi metalice de tip VTR și sistemele de grinzi VFT WIB ca inovații în cadrul Conferinței Internaționale a Podurilor Dunărene de la Zelnita, astfel că începând cu anul 2018 realizarea și implementarea acestor noi tehnologii să devină un real succes.

În premieră pentru țara noastră, pe Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la supratraversarea DJ 142 L de la Sâncrai, au fost ridicate și montate primele grinzi prefabricate în soluție compusă de tip VFT-WIB. Soluțiile clasice (grinzi de beton pretensionate și tablier compus oțel-beton) au fost înlocuite cu grinzi prefabricate cu armătură externă rigidă VFT-WIB cu deschideri de 41 de metri.

“Alegerea soluției tehnice pentru un pod va ține cont de aspecte precum: durabilitate și robustețe structurală, execuție rapidă și ușoară, costuri de construcție și de mentenanță reduse”, Guido RETTER (CEO).