Un nou proiect cu cerințe tehnice ridicate s-a încheiat cu succes pentru echipa Retter impreuna cu partenerul strategic Maurer SE. Proiectarea, Producția și Montajul rostului elastomeric de dilatație în jurul Arcului de Triumf a reprezentat o mare provocare pentru noi însă testele de calitate și rezistență au fost trecute cu brio.

Construcția Maurer cu o lungime de 86 m si o lățime de 1.25 m asigura stabilitatea monumentului național protejându-l împotriva daunelor provocate de un posibil cutremur. Proiectat sa susțină până la 100 de tone, cu o rezistență de purtare a vehiculelor grele de până la 40 tone de sarcină pe osie și cu un profil de etanșare specială, care a fost pregătit special pentru Arc, rostul de dilatație face posibilă mișcarea în siguranță a monumentului pe toate direcțiile cu ± 500 mm.

Parteneriatul strategic RETTER/Maurer se dovedește din nou a fi unul de succes, îndeosebi când soluția tehnică necesită expertiză științiică și empirică la nivel înalt și experiență profundă a zonei seismice, ținând cont că aceste lucrări se desfășoara de fiecare dată la o structură unicată, fie ea la o clădire nouă dar, în general, foarte înaltă cu o architectură sveltă, un monument istoric sau un pod sau viaduct.

Suntem mândri sa fim parteneri ai Maurer SE pe plan local și sperăm la cât mai multe astfel de proiecte grandioase în viitor.

Schreibe einen Kommentar

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.