Proiectare și execuție Autostrada Sebeș -Turda, LOT 2: km 17+000 – km 41+250

REZUMAT PROIECT

Acest proiect este unul dintre proiectele de referință pentru societatea noastră, plasând RETTER Projectmanagement în rândul companiilor de top din domeniul construcțiilor de poduri din România. În strânsă colaborare cu grupul de firme SSF-RO din Timișoara și SSF München, aplicăm în premieră o tehnologie de ultimă generație în domeniul infrastructurii rutiere care a fost dezvoltată de firma noastră special pentru România.

Alături de SSF-RO și SSF Ingenieure AG Munchen s-a dezvoltat partea de concept şi proiectare a acestui nou tip de grinzi. Tablierul metalic este furnizat de PAB România iar împreună cu firmele Lupp şi Bauelemente s-a dezvoltat cofragul şi producţia efectivă a grinzilor. Pentru partea de montaj a grinzilor am colaborat cu Deme Macarale.

Practic soluțiile clasice au fost înlocuite cu grinzi prefabricate cu armătură externă rigidă VFT-WIB, soluții care s-au dovedit a fi eficiente prin perspectiva beneficiilor privind modularitatea cu o execuție simplă, facilă și rapidă.

Dezvoltarea sistemului de autostrăzi, dar şi alte drumuri în România, ne-au oferit șansa  să aducem un plus de valoare în acest sector prin tehnologia inovativă a primelor grinzi prefabricate în soluție compusă – grinzi metalice înglobate în beton utilizând soluția VFT – WIB în România, continuată de seria grinzilor prefabricate de beton tip BFT şi grinzilor metalice tip VTR® (germană: VerbundTrägerRost – rețea de grinzi) care asigură un standard înalt de calitate şi rezistenţă al podurilor de pe Autostrada Sebeș-Turda LOT 2.